Na cestu

S „jízdenkou na léto“ můžete levně procestovat celou zemi. I s bicyklem

České dráhy nabízejí letos v létě řadu tradičních i nových služeb. V červenci a srpnu bude znovu možné cestovat s výhodnými síťovými Jízdenkami na léto. V plném provozu jsou už také půjčovny jízdních kol ČD Bike. Jejich počet se rozšířil o několik míst a podstatně se navýšila nabídka elektrokol.

 „Také na letošní letní sezónu jsme připravili sami nebo s našimi partnery řadu tradičních služeb a také některé novinky. Už tradičně lze podniknout letní výlety se síťovou Jízdenkou na léto, která platí 7 nebo 14 dní. Velmi výhodná je pro cesty mladých lidí do 26 let nebo pro seniory. Na 14 dní stojí jen 995 Kč a počet cest a ujetých kilometrů je neomezený,“ říká Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu.

Jízdenka na léto nabízí

  • cestování vlaky Českých drah po celé republice po dobu 7 nebo 14 dnů
  • bez omezení počtu najetých kilometrů
  • neomezený počet jízd a použitých kategorií vlaků ČD
  • nastoupíte a vystoupíte kdykoliv
  • jízdenka vázaná na osobu (může využít jen osoba uvedená na jízdence)
  • lze využít jen v červenci a srpnu
  • jízdenka pro jednoho cestujícího na všechny naše vlaky ve 2. třídě
  • zvýhodněná cena pro děti, studenty, seniory, invalidy III. stupně, držitele In Karty se zákaznickou aplikací nebo držitele průkazu ITIC

Ceníky jízdenek na léto najdete zde.

S kolem po Česku i do Evropy, pro kolo do půjčovny ČD Bike

Tradiční je také nabídka řady speciálních cyklovlaků a turistických vlaků, jejichž provoz začíná na jaře a končí na podzim. Ty nabízejí zajímavé možnosti výletů také v létě a o prázdninách. „Turistické vlaky a cyklovlaky vypravujeme ve spolupráci s řadou krajů. V Jihomoravském kraji je to například Expres Pálava-Podyjí, v Karlovarském kraji vlak Cyklo Ohře mezi Chebem a Karlovými Vary a ve Středočeském kraji je to hned několik vlaků, např. Cyklohráček nebo spěšný vlak Český ráj z Prahy do Jičína a Turnova,“ vyjmenovává některé speciální výletní spoje Jiří Ješeta.

Reklama

Pro cyklisty jsou připraveny i další služby. Prakticky všechny vlaky Českých drah umožňují přepravu jízdních kol. Dopravce nabízí také cestování s jízdním kolem ve většině dálkových a mezistátních expresech. Díky tomu lze podniknout cesty do mnoha zajímavých cyklistických oblastí nebo do různých míst na mnoha dálkových cyklostezkách. Pro ty, kdo s sebou kolo vozit nechtějí nabízejí České dráhy síť cyklistických půjčoven pod značkou ČD Bike (www.cd.cz/cdbike). 

„Pro uživatele našich cyklistických půjčoven jsme letos připravili několik novinek. Po rekonstrukci jsme otevřeli půjčovny v Písku, Tachově, Světlé nad Sázavou a v Aši. Rozšířili jsme také počet míst s elektrokoly z loňských 23 na letošních 34 poboček a nabídli možnost rezervace jízdního kola přes e-shop a aplikaci Můj vlak. Půjčování kol na nádraží je oblíbené a loni ho využilo přes 7 000 zákazníků,“ upozorňuje Jiří Ješeta.

Zdroj text a foto: Tiskové zprávy Českých drah

Reklama

Podobné příspěvky

Share via
Copy link
Powered by Social Snap