Příběhy

Tip na film: Camino na kolečkách volně k zhlédnutí až do konce 3. listopadu

Příběh muže odkázaného na invalidní vozík, který od roku 2003 trpí progresivní formou roztroušené sklerózy, a přesto se vydá na pouť do Santiaga de Compostela. O tomto dobrodružství vypráví dokumentární film Evy Toulové „Camino na kolečkách“, který vznikl během skutečného putování po svatojakubské cestě v období od 10. 5. do 13. 6. 2017. Doprovodný tým, který celou cestu absolvoval, sestavil zkušený poutník Petr Hirsch, který je také producentem filmu. Dokument nyní můžete vidět zdarma na YouTube. Volně k zhlédnutí je do 3. listopadu.

Reklama

Na kolečkách svého vozíku cestu dlouhou 640 kilometrů překonal spolu se svým tehdy devítiletým synem Jan Dušek (*1980). „Bylo 29 intenzivních dnů na cestě, která přinesla tropické teploty, ale též déšť, vichr a téměř mráz,“ vypráví o putování Petr Hirsch, který se rozhodl lidem, kteří se zajímají o poutnictví filmem zpříjemnit dny nouzového stavu. Projekt „Camino na kolečkách“ nekončí, ale dále pokračuje. Tým poutníků společně s Janem Duškem plánují další cestu na Ukrajinu. Tentokrát k vraku atomové elektrárny v Černobylu. O jejich novém snu se můžete dozvědět více a také jej finančně podpořit na www.caminonakoleckach.cz.

O Camino na kolečkách vyšla v roce 2019 také knížka, která nabízí ještě hlubší pohled na jednotlivé aktéry této poutní cesty. Hlavním vypravěčem je samotný Jan Dušek, své dojmy a postřehy z putování však do knížky napsali i další členové dobrodružné výpravy včetně samotné režisérky filmu Evy Toulové, kameramana Tomáše Lénárda i hlavního organizátora Petra Hirsche. Kniha obsahuje desítky fotografií, které zachycují 640 km dlouhé putování na invalidním vozíku.

Film lze spustil zde.

Máte tip na článek nebo tiskovou zprávu do některé z rubrik magazínu Poutnictvi.cz? Napište nám na redakce@poutnictvi.cz. Děkujeme.

Reklama

Podobné příspěvky

Share via
Copy link
Powered by Social Snap