Kláštery

Břevnovský klášter: zavřený šenk i výčep v sýpce. Do baziliky lze zajít ke zpovědi a pro eucharistii

Areál břevnovského arciopatství sv. Markéty v Praze-Břevnově rovněž zasáhla protiepidemiologická opatření vlády. Návštěvníci areálu se až do 3. listopadu nedostanou do restaurace Klášterní šenk ani neochutnají některé z piv místního pivovaru ve výčepu v bývalé klášterní sýpce. Otevřený zůstává Hotel Adalbert i infocentrum s obchůdkem. Lidé se nedostanou ani na bohoslužby. Bazilika je přístupná ve vybraných časech s možností přijetí svátosti smíření a eucharistie.

V současné době jsou v souladu s vládním nařízením nejméně do 3. Listopadu zrušeny prohlídky kláštera, všechny kulturní akce i vystoupení Břevnovského chrámového sboru. Zavřená je restaurace Klášterní šenk, výčep v bývalé klášterní sýpce a také platí zákaz konzumace alkoholických nápojů v celém klášterním areálu. Otevřena zůstává Klášterní fortna s infocentrem a obchůdkem v bývalé klášterní sýpce. Má však upravenou otevírací dobu. Od pondělí do pátku bude otevřeno od 8.30 až 20.00 hodin. V sobotu a v neděli od 9.00 až do 16.00 hodin.

Do baziliky sv. Markéty lze přijít ke svátosti smíření

Bohoslužby v bazilice sv. Markéty jsou od středy 14. října slouženy bez účasti veřejnosti. Na mši svatou ve všední den se do limitu 6 osob mohou dostat jen dárci mešního stipendia – tzv. intence.

Na základě protiepidemických nařízení Vlády ČR je třeba, aby při bohoslužbách všichni účastníci používali roušky, dezinfekci rukou při vstupu do kostela a dodržovali potřebné rozestupy.

Ve všedních dnech od středy 14. do soboty 17. října vč. budou konventní mše ráno v 7.00; večerní mše s veřejnou účastí jsou od středy 14. října zrušeny. 

V těchto dnech večer bude bazilika otevřena k přijetí svátosti smíření a k individuálnímu přijetí Eucharistie od 17.30 do 19.00. 

Každý všední den v 19.00 bude celebrována neveřejná mše na úmysl toho dne s možnou účastí dárců intence v počtu max. 6 osob.

Od soboty 17. října večer do neděle 18. října se všechny veřejné bohoslužby v bazilice ruší. Kněží budou slavit neveřejnou mši svatou v bazilice v neděli v 9.00 na nedělní úmysly (intence). 

Reklama

Tato bohoslužba bude přenášena on-line na internetových stránkách břevnovské farnosti

Také v neděli 18. října bude bazilika otevřena k přijetí svátosti smíření a k individuálnímu přijetí Eucharistie – od 7.00 do 8.00 a od 17.30 do 19.00.

Další informace o bohoslužbách v břevnovské bazilice vizte na www.farnost-brevnov.cz.


Informace o bohoslužbách v kostele na Bílé Hoře najdete na www.benediktinky.cz

Reklama

Podobné příspěvky

Share via
Copy link
Powered by Social Snap