Nejen ve sváteční den zachutnají čokoládové sušenky tzv. cookies. Recept na křupavé koláčky s kousky čokolády pochází z klášterní kuchyně a čtenářům jej nabízí stránky německých klášterů klosterland.de. Vyzkoušeli jsme jej a můžeme doporučit.
Co budete potřebovat?
300 g hladké mouky
180 g másla
150 g třtinového cukru
200 g čokolády na vaření nebo čokoládové kousky (v původním receptu je uvedeno 250 g)
1 balíček vanilkového cukru
2 vejce
½ lžičky sody
Reklama
1 lžička soli
Postup přípravy a pečení
- Předehřejeme troubu na 180°C.
- Smícháme mouku se sodou a solí
- Změklé máslo (lze nahradit Zlatou Hanou) utřeme v míse s třtinovým a vanilkovým cukrem
- Do směsi s máslem a cukrem vmícháme dvě vejce
- Do mísy přidáme připravenou mouku (se solí a sodou) a do směsi zamícháme čokoládu (rozdělenou na malé kousky nebo ve formě peciček)
- Směs těsta nanášíme na plech pokrytý pečícím papírem polévkovou lžící nebo dávkovačem na kopečkovou zmrzlinu. Jednotlivé porce lžící nebo jinou kuchyňskou pomůckou přitlačíme, abychom dosáhli známého tvaru malých koláčků (tzv. cookies).
- Pečeme 15-20 minut při teplotě 180 °C. Sušenky jsou hotové, když mají zlatohnědou barvu. (v původním receptu je pečou 10 minut – bude záležet na velikosti sušenek.)
Nechybí vám něco v kuchyni? Potřeby na vaření, pečení a stolování najdete na i-domacipotreby.cz.
Fotka od StockSnap z Pixabay
Reklama