Recepty Vánoce

Adventní jablečný chléb z jižního Tyrolska

Jablka, cukr, skořice a perníkové koření dodají adventnímu chlebu správnou vláčnost a vůni. Jeho příprava se sice trochu protáhne, odměnou však bude chuť až z jižního Tyrolska. Adventní chleby se zde pečou nejen jako součást místních kulinářských tradic, ale z každého prodaného bochníku je místními pekaři odváděn příspěvek na charitativní projekty.

Co budete na jeho upečení potřebovat?

750 g jablek
200 g cukru krupice
1 polévková lžíce kakaového prášku
125 g drcené mandle
250 g sultánek (rozinek)
1 polévková lžíce ovocného destilátu
1 kávová lžička skořice
2 kávové lžičky perníkového koření
500 g polohrubé mouky
1,5 balíčku prášku do pečiva

Jak sladký jablečný chléb připravit?

1. Oloupejte a nahrubo nastrouhejte jablka. Posypeme je cukrem a dobře promícháme. Směs necháme nejméně dvě hodiny odstát.

2. Oslazenou směs s jablky smísíme s kakaem, mandlemi, sultánkami, pálenkou, skořicí a perníkovým kořením. Přidáme mouku s práškem do pečiva.

3. Když jsou všechny ingredience dobře promíchány, naplňte těsto do dvou středně velkých hranatých forem na chleba a pečte při teplotě 175°C po dobu 70-75 minut. Po upečení vyjměte a nechte vychladnout.

Bild von JürgenB auf Pixabay

Similar Posts

Share via
Copy link
Powered by Social Snap

Tato stránka používá soubory cookies pro analýzu návštěvnosti, správné fungování webu a reklamu. Používáním tohoto webu souhlasíte s tímto použitím. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít