Recepty

Co upéct na církevní Silvestr? Medové vafle se šlehačkou!

Slavností Krista Krále končí církevní rok. Zkusili jsme zapátrat po receptu, který by se hodil pro tento den, který mládež označuje za „církevní Silvestr“. A našli jsme. Německá teoložka Angelika Thol Hauke v knize kulinářských specialit na sváteční dny církevního roku doporučuje recept na medové vafle se šlehačkou. Jeden snadný postup na tento typ vaflí jsme vyzkoušeli. Potřebné ingredience najdete v každé domácnosti a výsledek zaručeně potěší.

Co budete potřebovat na 8 vaflí?

250 gramů hladké mouky

2 polévkové lžíce tekutého medu

1 špetku soli

250 ml vlažného mléka

1 vejce

1 balíček vanilkového cukru

50 gramů margarínu (např. Rama)

1 polévková lžíce oleje

10 gramů droždí

Příprava těsta a pečení

Do mísy dáme mouku a sůl. V části mléka rozmícháme droždí, vanilkový cukr, vejce a margarín. Přidáme zbytek mléka, med, olej a vše vlijeme do mísy s moukou.

Ručním šlehačem směs rozmícháme na hladké těsto, které necháme 10 až 15 minut odpočívat.

Mezitím si připravíme vaflovač.

Před pečením potřeme předehřáté pečící desky olejem.

Jednotlivé vafle pečeme 5 až 6 minut dozlatova.

Z uvedeného množství těsta lze upéct až 8 čtvercových vaflí.

Podáváme se šlehačkou, ovocným džemem nebo čerstvým ovocem.

Fotka od Herbich z Pixabay

Similar Posts

Share via
Copy link
Powered by Social Snap