Recepty

Nekvašený chléb z celozrnné mouky nejen na připomínku Poslední večeře

Velikonoce v nouzovém stavu přejí domácím experimentům. Mezi ně může letos patřit také pečení vlastních nekvašených chlebů. Jednoduchý a rychlý recept z celozrnné pšeničné mouky jsme vyzkoušeli a můžeme doporučit.

Co budete potřebovat?

500 gr. celozrnné pšeničné mouky

½ kávové lžičky soli (může být i víc)

200 ml vody (a pár kapek navíc)

Foto FrauLehrerin z Pixabay
Příprava těsta a pečení

Mouku dáme do mísy, přidáme sůl a vodu a promícháme. Během 3–4 minut uhněteme těsto. (Lze využít i program hnětení v domácí pekárně)

Těsto nekyne, není třeba na nic čekat. Rozdělíme jej na 16 až 20 kousků a na dřevěném válu z nich vytvarujeme kuličky, které následně vyválíme na malé placky.

Placky těsta propícháme vidličkou nebo použijeme stylové razítko na chleba (např. s Christogramem IHS) .

V předem vyhřáté troubě pečeme rozložené na plechu pokrytém pečícím papírem nebo pizza plechu potřeném trochou olivového oleje. Doba pečení je 10–12 minut při nastavení trouby na 180 °C.

Nechybí vám něco v kuchyni? Potřeby na vaření, pečení a stolování najdete na i-domacipotreby.cz.

Reklama

Podobné příspěvky

Share via
Copy link
Powered by Social Snap

Tato stránka používá soubory cookies pro analýzu návštěvnosti, správné fungování webu a reklamu. Používáním tohoto webu souhlasíte s tímto použitím. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít