Recepty

Nekvašený chléb z celozrnné mouky nejen na připomínku Poslední večeře

Velikonoce v nouzovém stavu přejí domácím experimentům. Mezi ně může letos patřit také pečení vlastních nekvašených chlebů. Jednoduchý a rychlý recept z celozrnné pšeničné mouky jsme vyzkoušeli a můžeme doporučit.

Co budete potřebovat?

500 gr. celozrnné pšeničné mouky

½ kávové lžičky soli (může být i víc)

200 ml vody (a pár kapek navíc)

Foto FrauLehrerin z Pixabay
Příprava těsta a pečení

Mouku dáme do mísy, přidáme sůl a vodu a promícháme. Během 3–4 minut uhněteme těsto. (Lze využít i program hnětení v domácí pekárně)

Těsto nekyne, není třeba na nic čekat. Rozdělíme jej na 16 až 20 kousků a na dřevěném válu z nich vytvarujeme kuličky, které následně vyválíme na malé placky.

Placky těsta propícháme vidličkou nebo použijeme stylové razítko na chleba (např. s Christogramem IHS) .

V předem vyhřáté troubě pečeme rozložené na plechu pokrytém pečícím papírem nebo pizza plechu potřeném trochou olivového oleje. Doba pečení je 10–12 minut při nastavení trouby na 180 °C.

Nechybí vám něco v kuchyni? Potřeby na vaření, pečení a stolování najdete na i-domacipotreby.cz.

Reklama

Podobné příspěvky

Share via
Copy link
Powered by Social Snap