Pokud se s případným „lockdownem“ opět v obchodech vyprázdní regály s čerstvým i sušeným droždím, máme pro vás řešení. Housky pro případ stavu nouze upečete z bílého jogurtu, mouky a prášku do pečiva. Navíc rychleji než by těsto z kvasnic v míse vykynulo. Bleskový recept ze tří ingrediencí zveřejnil na jaře tohoto roku německý týdeník Focus. Vyzkoušeli jsme jej a skutečně funguje. Za 25 minut můžete krájet čerstvé křupavé housky.
Co je třeba doma mít?
200 g bílého jogurtu (může být i Skyr)
200 g pšeničné mouky (polohrubá) nebo špaldová
2 čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
sůl (případně kmín a další koření)
Příprava těsta a pečení
Mouku nasypeme do mísy, přidáme kypřící prášek do pečiva a dobře promísíme. Kdo chce mít housky ještě chutnější tak přidá kromě soli (1/2 čajové lžičky) také kmín nebo další chlebové koření.
Do druhé větší mísy dáme jogurt nebo Skyr a smícháme se sypkou směsí z mouky, prášku do pečiva, soli a koření.
Všechno spolu uhněteme a jde se péct.
Vytvarujeme housky (asi tak 4 ks), položíme na plech pokrytý pečícím papírem. Potřeme vodou a posypeme semínky (sezam, len) nebo ovesnými vločkami.
V předem vyhřáté troubě na 200 °C pečeme 20 minut.
Od přípravy těsta do ochutnání křupavých housek skutečně nemusí uběhnout ani 25 minut.
Dobrou chuť.
![](https://poutnictvi.cz/wp-content/uploads/2020/10/roll-5042866_1280-1024x682.jpg)
Image by Willfried Wende from Pixabay
Image by Profet77 from Pixabay
Nechybí vám něco v kuchyni? Potřeby na vaření, pečení a stolování najdete na i-domacipotreby.cz.