Recepty

Až zase nenajdete v regálu droždí, upečte si housky z jogurtu

Pokud se s případným „lockdownem“ opět v obchodech vyprázdní regály s čerstvým i sušeným droždím, máme pro vás řešení. Housky pro případ stavu nouze upečete z bílého jogurtu, mouky a prášku do pečiva. Navíc rychleji než by těsto z kvasnic v míse vykynulo. Bleskový recept ze tří ingrediencí zveřejnil na jaře tohoto roku německý týdeník Focus. Vyzkoušeli jsme jej a skutečně funguje. Za 25 minut můžete krájet čerstvé křupavé housky.

Co je třeba doma mít?

200 g bílého jogurtu (může být i Skyr)

200 g pšeničné mouky (polohrubá) nebo špaldová

2 čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva

sůl (případně kmín a další koření)

Příprava těsta a pečení

Mouku nasypeme do mísy, přidáme kypřící prášek do pečiva a dobře promísíme. Kdo chce mít housky ještě chutnější tak přidá kromě soli (1/2 čajové lžičky) také kmín nebo další chlebové koření.

Do druhé větší mísy dáme jogurt nebo Skyr a smícháme se sypkou směsí z mouky, prášku do pečiva, soli a koření.

Všechno spolu uhněteme a jde se péct.

Vytvarujeme housky (asi tak 4 ks), položíme na plech pokrytý pečícím papírem. Potřeme vodou a posypeme semínky (sezam, len) nebo ovesnými vločkami.

V předem vyhřáté troubě na 200 °C pečeme 20 minut.

Od přípravy těsta do ochutnání křupavých housek skutečně nemusí uběhnout ani 25 minut.

Dobrou chuť.

Image by Willfried Wende from Pixabay

Image by Profet77 from Pixabay

Similar Posts

Share via
Copy link
Powered by Social Snap