Recepty

Tip na rychlý a chutný páteční oběd? Pečené brambory přímo z pece!

Máte chuť na něco opravdu dobrého? Máme pro vás tip na jednoduchý a chutný oběd, který je raz dva hotový. A můžete si jej dopřát i při postním pátku! K jeho přípravě stačí brambory, sůl, olej a trocha koření podle chuti. Vše pomůže připravit rozpálená trouba. Za půl hodiny je hotovo.

Postup přípravy

Nejdříve si zapněte horkovzdušnou troubu na 250°C.

Oloupejte brambory (nové brambory stačí jen dobře omýt). Nakrájejte je na podélné 1 cm široké kousky.

Jednotlivé kousky rozložte rovnoměrně na plech pokrytý pečícím papírem.

Brambory stačí už jen posolit a okořenit. Lze dochutit pizza kořením nebo jiným (např. italské bylinky, provensálské).

Vše lehce pokapejte olejem. Doporučujeme olivový.

Vložíme do již vyhřáté trouby a pečeme 30 minut.

Takto připravené bramborové hranolky lze podávat jako přílohu nebo servírovat s kečupem jako rychlou svačinku.

Fotka od Jason Goh z Pixabay 

Similar Posts

Share via
Copy link
Powered by Social Snap