Kláštery

V sudech zrál tři měsíce a zítra má premiéru: Vánoční bock 20 z Klášterního pivovaru Želiv

Klášterní pivovar Želiv na Facebooku neúnavně postuje novinky z klášterní restaurace. Kuchaři zde vaří do krabiček a přes okénko nabízí čerstvé jídlo kolemjdoucím hostům. Ke každé porci jim obsluha doporučuje láhvové pivo z klášterního šenku. Od úterý 27. října se k stálým značkám Godšalk, Milo a Haštal přidají v želivském klášteře novinku – Vánoční 20° speciál bavorský bock. Polotmavé spodně kvašené pivo vhodné k tmavým masům, zvěřině, ale i ke sladké kuchyni lze objednat i v e-shopu.

„V letošním roce jsme uvařili na vánoční svátky nový vánoční speciál 20° bavorský bock, chcete-li doppelbock. Jde o polotmavé spodně kvašené pivo, bavorského typu. Výjimečně silný speciální ležák s dobou zrání minimálně tři měsíce se vyznačuje plným, silným tělem, barvou tmavého jantaru a příznačnou sladovou sladkostí. Chmelení je nižší, pro vyniknutí mocnosti těla. Vánoční atmosféru podtrhne přídavek hřebíčku a pomerančového oplodí,“ takto charakterizují letošní vánoční pivo sládkové klášterního pivovaru.

Fotka od Steve Buissinne z Pixabay 

Máte tip na článek nebo tiskovou zprávu do některé z rubrik magazínu Poutnictvi.cz? Napište nám na redakce@poutnictvi.cz. Děkujeme.

Similar Posts

Share via
Copy link
Powered by Social Snap