Kláštery

V sudech zrál tři měsíce a zítra má premiéru: Vánoční bock 20 z Klášterního pivovaru Želiv

Klášterní pivovar Želiv na Facebooku neúnavně postuje novinky z klášterní restaurace. Kuchaři zde vaří do krabiček a přes okénko nabízí čerstvé jídlo kolemjdoucím hostům. Ke každé porci jim obsluha doporučuje láhvové pivo z klášterního šenku. Od úterý 27. října se k stálým značkám Godšalk, Milo a Haštal přidají v želivském klášteře novinku – Vánoční 20° speciál bavorský bock. Polotmavé spodně kvašené pivo vhodné k tmavým masům, zvěřině, ale i ke sladké kuchyni lze objednat i v e-shopu.

„V letošním roce jsme uvařili na vánoční svátky nový vánoční speciál 20° bavorský bock, chcete-li doppelbock. Jde o polotmavé spodně kvašené pivo, bavorského typu. Výjimečně silný speciální ležák s dobou zrání minimálně tři měsíce se vyznačuje plným, silným tělem, barvou tmavého jantaru a příznačnou sladovou sladkostí. Chmelení je nižší, pro vyniknutí mocnosti těla. Vánoční atmosféru podtrhne přídavek hřebíčku a pomerančového oplodí,“ takto charakterizují letošní vánoční pivo sládkové klášterního pivovaru.

Fotka od Steve Buissinne z Pixabay 

Máte tip na článek nebo tiskovou zprávu do některé z rubrik magazínu Poutnictvi.cz? Napište nám na redakce@poutnictvi.cz. Děkujeme.

Reklama

Podobné příspěvky

Share via
Copy link
Powered by Social Snap

Tato stránka používá soubory cookies pro analýzu návštěvnosti, správné fungování webu a reklamu. Používáním tohoto webu souhlasíte s tímto použitím. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít