Recepty Vánoce

Mikulášský perník nemusí být jen zdobený. Recept na perník pečený ve formě

K adventu patří pečení a ke svátku svatého Mikuláše zdobený nebo marmeládou promazaný perník politý čokoládou. Můžete však také vyzkoušet tento recept z oblasti Franky, která je součástí Bavorska. Tamější hospodyňky pečou perník v kastlíkové chlebové formě. Těsto je připravené za pár minut. Perník je upečený za hodinu. Když jej nesníte celý k odpolední kávě, zůstane vám ještě na snídani.

Co budete potřebovat?

300 g polohrubé mouky

 200 g cukru krupice

 100 g mletých lískových oříšků

 3 čajové lžičky perníkového koření

 1 balíček prášku do pečiva (koření a prášek do pečiva lze nahradit 1 balením kypřícího prášku do perníku)

 1 balíček vanilkového nebo vanilínového cukru

 250 ml mléka

 150 g rozpuštěného másla

 2 polévkové lžíce medu

 4 vejce

Příprava těsta

Suché části smícháme v jedné míse (mouka, cukr, vanilkový cukr, oříšky, koření a prášek do pečiva)

Zahřejeme mléko, rozmícháme v něm med a rozpustíme máslo. Až bude mléko vlažné, rozmícháme v něm 4 vejce.

Tekutou směs smícháme se sypkou a dobře promícháme.

Pečení

Do tukem vymazané a pomoučené formy nalejeme těsto.

Pečeme v horkovzdušné troubě vyhřáté na 175 °C po dobu 55 minut.

Nechybí vám něco v kuchyni? Potřeby na vaření, pečení a stolování najdete na i-domacipotreby.cz.

Reklama

Podobné příspěvky

Share via
Copy link
Powered by Social Snap