Recepty Vánoce

Mikulášský perník nemusí být jen zdobený. Recept na perník pečený ve formě

K adventu patří pečení a ke svátku svatého Mikuláše zdobený nebo marmeládou promazaný perník politý čokoládou. Můžete však také vyzkoušet tento recept z oblasti Franky, která je součástí Bavorska. Tamější hospodyňky pečou perník v kastlíkové chlebové formě. Těsto je připravené za pár minut. Perník je upečený za hodinu. Když jej nesníte celý k odpolední kávě, zůstane vám ještě na snídani.

Co budete potřebovat?

300 g polohrubé mouky

 200 g cukru krupice

 100 g mletých lískových oříšků

 3 čajové lžičky perníkového koření

 1 balíček prášku do pečiva (koření a prášek do pečiva lze nahradit 1 balením kypřícího prášku do perníku)

 1 balíček vanilkového nebo vanilínového cukru

 250 ml mléka

 150 g rozpuštěného másla

 2 polévkové lžíce medu

 4 vejce

Příprava těsta

Suché části smícháme v jedné míse (mouka, cukr, vanilkový cukr, oříšky, koření a prášek do pečiva)

Zahřejeme mléko, rozmícháme v něm med a rozpustíme máslo. Až bude mléko vlažné, rozmícháme v něm 4 vejce.

Tekutou směs smícháme se sypkou a dobře promícháme.

Pečení

Do tukem vymazané a pomoučené formy nalejeme těsto.

Pečeme v horkovzdušné troubě vyhřáté na 175 °C po dobu 55 minut.

Nechybí vám něco v kuchyni? Potřeby na vaření, pečení a stolování najdete na i-domacipotreby.cz.

Reklama

Podobné příspěvky

Share via
Copy link
Powered by Social Snap

Tato stránka používá soubory cookies pro analýzu návštěvnosti, správné fungování webu a reklamu. Používáním tohoto webu souhlasíte s tímto použitím. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít