Přes 400 let starý recepis na Kapucínský balzám, který se do 50. let 20. století vyráběl v kapucínské apatyce v centru Prahy, se podařilo před dvěma lety zrestaurovat. Klášterní oficína ve spolupráci s představiteli kapucínů v České republice, začala medicínu z časů panování Rudolfa II. vyrábět jako bylinný doplněk stravy.
Na bázi extraktu z Kapucínského balzámu a čekankovým insulinem se nyní blahodárné účinky na trávení a zažívání podařilo schovat do malých cucavých pastilek. Klášterní oficína si tak rozšířila sortiment prebiotik o chuť Kapucínský balzám. „Prebiotika slouží jako zdroj energie pro střevní symbiotické mikroorganismy tzv. střevní mikrobiom,“ uvádí k novince Klášterní oficína.
O Kapucínském balzámu, staleté historii a náročné cestě k obnově jeho výroby, jsme psali na Poutnictví.cz před dvěma lety. Článek najdete zde.
Prebiotikum s extraktem z Kapucínského balzámu spojuje účinky legendárního balzámu s benefity čekankového inulinu. Jedná se o unikátní cucavou pastilkou, která je novinkou na trhu. Má velmi příjemnou chuť s vysokým podílem přírodních bylinných extraktů.
Ilustrační foto: Pavel Siuda