Kláštery

Velikonoční speciál z klášterního pivovaru Porta Coeli dojede i do Brna

 „Spodně kvašený, polotmavý speciál inspirovaný německým stylem Märzen. Má jantarovou barvu a dominuje mu vůně sladu s chlebovou kůrkou. Tělo střední se středním řízem.“ To je profesionální popis velikonočního pivního speciálu, který uvařil klášterní pivovar Porta Coeli v Předklášteří u Tišnova. Na výrobu speciální várky Vorkloster velikonoční 13 ° použili pivovarníci plzeňský, mnichovský, a vídeňský slad a další specializované karamelové slady. Chmelilo se třemi chmelovými odrůdami.

„Historicky byl Märzen posledním pivem vařeným v březnu, které leželo až do podzimu v ležáckých sklepech. Tohoto se u našeho velikonočního speciálu nedržíme, proto uvádíme, že je stylem Märzen pouze inspirované. Pivo je nefiltrované a nepasterizované,“ uvádí ke speciálu pivovar na svých stránkách a na facebooku.

Pro pivo si do klášterního pivovaru k výdejnímu okénku mohou kvůli vládním opatřením dojít nyní jen místní. Klášterní pivovar Porta Coeli, a. s. však své produkty nabízí prostřednictvím https://eshop.vorkloster.cz/ a rozváží do širého okolí. Auto se z Předklášteří vydává na cestu každé úterý a čtvrtek. Pivo se vozí také do Brna a Nového Města na Moravě.

Více informací klášterním pivovaru najedete na https://www.vorkloster.cz/.

Foto: https://www.facebook.com/pivovarportacoeli

Reklama

Podobné příspěvky

Share via
Copy link
Powered by Social Snap

Tato stránka používá soubory cookies pro analýzu návštěvnosti, správné fungování webu a reklamu. Používáním tohoto webu souhlasíte s tímto použitím. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít